PEPIJN ZWANENBERG

PEPIJN ZWANENBERG

PEPIJN ZWANENBERG

PEPIJN ZWANENBERG

 


Sinds 2006 zit ik in de Utrechtse gemeenteraad voor GroenLinks. En voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2010 ben ik ook weer kandidaat; op plaats 7. Hier zie je de rest van de kandidatenlijst met foto.


Ik ben geboren in 1969 in Roermond en woon sinds 1988 in Utrecht waar ik afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als dramaschrijver. Tijdens en na mijn studie heb ik gewerkt voor het kraakspreekuur, ben ik o.a. vrijwilliger (vormgever en DJ) geweest bij Ekko, jeugdtheaterprogrammeur bij Kikker, programmeur-coördinator Zaal Moira en zat ik in Wijkraad West en schreef ik teksten voor verschillende theatergroepen.


Sinds eind 2007 woon ik samen met mijn vriend Ivo, onze katten Okkie en Trui en drie kippen op de Sputnik; een oud vrachtschip mét tuin in Lombok.  Behalve raadslid ben ik freelance DJ en organiseer ik het maandelijkse queerfeest Cruise Control waar ik ook DJ.


In de afgelopen jaren heb ik mij in de gemeenteraad vooral bezig gehouden met wonen, herstructurering, monumenten en stedelijk groen.  Zo heb ik mij ingezet voor meer sociale woningbouw, duurzamer bouwen, het behoud van bijzondere gebouwen of complexen en het kunnen omvormen van een braakliggend terrein tot tijdelijk park. Op de pagina GroenLinks kun je concrete voorbeelden zien waarvoor ik me de afgelopen jaren heb ingezet met links naar moties, foto’s of persberichten. Ik ben altijd meer te vinden in de Utrechtse wijken dan in het stadhuis en zo heb ik veel verschillende mensen leren kennen; de bewoners van flats in Overvecht die zeer tegen hun wil op de sloop nominatie staan tot mensen van verschillende belangengroepen die zich met mij (succesvol) in hebben gezet voor de historische bebouwing aan de van Sijpesteijnkade.


De komende jaren wil ik mij inzetten voor een duurzame renovatie van sociale huurwoningen. Een groter aandeel sociaal bij nieuwbouw en meer aandacht en bescherming voor cultuurhistorie!


Verder twitter ik en hou ik een blog bij. De meeste blogs die ik vanaf oktober 2006 op Hyves schreef heb ik als bruidsschat ook op deze site gezet. Voor de fans, of freaks, natuurlijk.De kandidatencommissie heeft mij voorgedragen als kandidaat-kamerlid voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. Een enorme eer.


De commissie schreef:

In Pepijn ziet de commissie een sprankelende, kleurrijke en authentieke kandidaat met een activistisch randje. Als raadslid in Utrecht is Pepijn de geestelijk vader van het regenboogzebrapad. Deze regenboog kandidaat is charmant en energiek, maar ook weloverwogen en politiek handig. De commissie is enthousiast over Pepijns inclusieve wereldbeeld.


Sinds 2006 zit ik in de Utrechtse gemeenteraad voor GroenLinks. Ik hou mij in de raad bezig met wonen, stedelijke ontwikkeling en erfgoed. Zo heb ik mij sinds 2006 ingezet voor meer sociale woningbouw, duurzamer bouwen en het behoud van bijzondere gebouwen.


Iedereen heeft recht op goede en betaalbare huisvesting, ongeacht het inkomen. Wonen is een recht, geen verdienmodel. Het wordt tijd dat we weer gaan van woningmarkt naar volkshuisvesting.


Daarnaast heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor de rechten van regenbooggezinnen en was ik initiatiefnemer van het eerste permanente Regenboogzebrapad ter wereld wat in 2018 werd opgenomen in de collectie van het Centraal Museum Utrecht.


Ik ben geboren in 1969 in Roermond en woon sinds 1988 in Utrecht waar ik afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als dramaschrijver. Tijdens en na mijn studie heb ik gewerkt voor het kraakspreekuur, ben ik o.a. vrijwilliger (vormgever en DJ) geweest bij Ekko, jeugdtheaterprogrammeur bij Kikker, programmeur-coördinator Zaal Moira. Ook heb ik jarenlang teksten geschreven voor verschillende theatergroepen.


Ik woon samen met mijn vriend Ivo, onze dochter Keet (geboren op 15 juni 2015), onze katten Okkie en Fiep op de Sputnik; een oud vrachtschip mét tuin in Lombok.  Behalve raadslid ben ik DJ in het  Queer Collectief Cruise Control.

Stem sociaal, kies groen!