PEPIJN ZWANENBERG

PEPIJN ZWANENBERG

PEPIJN ZWANENBERG

PEPIJN ZWANENBERG

 


Sinds 2006 zit ik in de Utrechtse gemeenteraad voor GroenLinks. En voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2010 ben ik ook weer kandidaat; op plaats 7. Hier zie je de rest van de kandidatenlijst met foto.


Ik ben geboren in 1969 in Roermond en woon sinds 1988 in Utrecht waar ik afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als dramaschrijver. Tijdens en na mijn studie heb ik gewerkt voor het kraakspreekuur, ben ik o.a. vrijwilliger (vormgever en DJ) geweest bij Ekko, jeugdtheaterprogrammeur bij Kikker, programmeur-coördinator Zaal Moira en zat ik in Wijkraad West en schreef ik teksten voor verschillende theatergroepen.


Sinds eind 2007 woon ik samen met mijn vriend Ivo, onze katten Okkie en Trui en drie kippen op de Sputnik; een oud vrachtschip mét tuin in Lombok.  Behalve raadslid ben ik freelance DJ en organiseer ik het maandelijkse queerfeest Cruise Control waar ik ook DJ.


In de afgelopen jaren heb ik mij in de gemeenteraad vooral bezig gehouden met wonen, herstructurering, monumenten en stedelijk groen.  Zo heb ik mij ingezet voor meer sociale woningbouw, duurzamer bouwen, het behoud van bijzondere gebouwen of complexen en het kunnen omvormen van een braakliggend terrein tot tijdelijk park. Op de pagina GroenLinks kun je concrete voorbeelden zien waarvoor ik me de afgelopen jaren heb ingezet met links naar moties, foto’s of persberichten. Ik ben altijd meer te vinden in de Utrechtse wijken dan in het stadhuis en zo heb ik veel verschillende mensen leren kennen; de bewoners van flats in Overvecht die zeer tegen hun wil op de sloop nominatie staan tot mensen van verschillende belangengroepen die zich met mij (succesvol) in hebben gezet voor de historische bebouwing aan de van Sijpesteijnkade.


De komende jaren wil ik mij inzetten voor een duurzame renovatie van sociale huurwoningen. Een groter aandeel sociaal bij nieuwbouw en meer aandacht en bescherming voor cultuurhistorie!


Verder twitter ik en hou ik een blog bij. De meeste blogs die ik vanaf oktober 2006 op Hyves schreef heb ik als bruidsschat ook op deze site gezet. Voor de fans, of freaks, natuurlijk.



Sinds 2006 zit ik in de Utrechtse gemeenteraad voor GroenLinks. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 stond ik op plaats 3 van de lijst en werden we met 9 zetels de tweede partij van Utrecht.


Sinds de verkiezingen van maart 2014 vormt GroenLinks samen met D66, VVD en SP het college van Utrecht.


Ik hou mij in de raad bezig met wonen, herstructurering, monumenten en stedelijk groen. Zo heb ik mij sinds 2006 ingezet voor meer sociale woningbouw, duurzamer bouwen, het behoud van bijzondere gebouwen, renovatie van sociale huurcomplexen en organische gebiedsontwikkeling.


Daarnaast was ik initiatiefnemer van het eerste permanente Regenboogzebrapad ter wereld en het Roze Stembusakkoord.


Op de pagina GroenLinks kun je een aantal concrete voorbeelden zien waarvoor ik me de afgelopen jaren heb ingezet met links naar moties, foto’s of persberichten.


De komende jaren wil ik mij inzetten voor een duurzame renovatie van sociale huurwoningen die tegemoet komt aan de wensen van de huidige bewoners. Zoals bijvoorbeeld voor complex 507 in Lombok. Wil ik dat er een plan van aanpak komt voor de slechtste complexen in de stad en moeten we alert blijven op de explosief stijgende huren. Utrecht moet een stad blijven voor iedereen.


Ik ben geboren in 1969 in Roermond en woon sinds 1988 in Utrecht waar ik afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als dramaschrijver. Tijdens en na mijn studie heb ik gewerkt voor het kraakspreekuur, ben ik o.a. vrijwilliger (vormgever en DJ) geweest bij Ekko, jeugdtheaterprogrammeur bij Kikker, programmeur-coördinator Zaal Moira. Ook heb ik jarenlang teksten geschreven voor verschillende theatergroepen.


Sinds eind 2007 woon ik samen met mijn vriend Ivo, onze dochter Keet (geboren op 15 juni 2015), onze katten Okkie en Trui en twee kippen op de Sputnik; een oud vrachtschip mét tuin in Lombok.  Behalve raadslid ben ik freelance DJ en organiseer ik het maandelijkse queerfeest Cruise Control.


Stem sociaal, kies groen!